Seguidors

dilluns, 16 d’abril del 2018

MOLÍ DE LA VALL
Verges - el Baix Empordà

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa









Enllaç amb informació i descripció:

que diu:

Època: segle XVIII
Descripció:
El Molí de la Vall és un edifici de planta rectangular situat prop del petit nucli de la Vall. Originalment tenia planta i un pis, mentre que ara el terra del primer pis ha desaparegut. La coberta és de teula a dues vessants. Es tracta d'una construcció d'estructura senzilla que respon a la seva funció de molí i que té, per tant, un interès tipològic.

A l'interior conserva elements del seu ús original: dues rodes i part de l'estructura de funcionament. La façana principal presenta com a elements d'interès la porta d'accés, allindada, i una finestra del primer pis. A la llinda de la porta figura la inscripció següent: "Ave Maria. 1768. Dia 22 8bre. Francesch Ros y Torrent me fecit", i a la llinda de la finestra apareix la data del 1793. Annexes al molí es conserven restes d'una construcció menor.
 
Notícies històriques:
L'edifici data del segle XVIII, d'acord amb les inscripcions de la façana d'accés, en què apareix la data de construcció (1768) i el nom de Francesch Ros. També apareix la data del 1793, que segurament correspon a un moment de reforma.




En el catàleg de Normes Subsidiàries de Planejament de l'Ajuntament de Verges i a les pàgines 64 i 65 diu:

Es tracta d’una construcción que conserva encara tots els seus elements, clara mostra d’una arquitectura que adopta una funció de carácter industrial. A la part posterior s’aixecaren uns murs que encara existeixen, que canalitzaren i retenien l’aigua pel molí. A la part superior de l’edifici hi havia la vivenda del Moliner.

Enllaços amb informació i descripció:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada