Seguidors

dimecres, 3 de gener del 2018

ROURE DEL PLA DE LES ARENES
Bordils

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa















Al panell informatiu hi ha la descripció que diu:
Arbre protegit per l’Ajuntament de Bordils des del 2 de juny de 1993.
És un arbre caducifoli de la familia de les fagàcies que arriba als 15 metres d’alçada i té una capçada de 26,80 metres per una banda i 26,70 per l’altra. El seu tronc mesura 3,5 metres en la volta més prima i 6,50 metres en la més gruixuda. La seva fusta és dura i compacta i molt emprada en fusteria i ebenisteria. De la seva escorça també se n’obtenien tanins.

Enllaç amb informació i descripció:
que diu:
El roure martinenc, Quercus pubescens, és un arbre caducifoli de la família de les fagàcies, arriba als 15 metres d’alçada i té una capçada gairebé simètrica, ja que fa 26,80 metres per una banda i 26,70 per l’alçada. El seu gruixut tronc mesura 3,5 metres en la seva volta més prima i 6,50 metres a la seva base, d’on surten unes valentes arrels. 

La seva bona capçada pot oferir una bona protecció en cas de tempesta, tot i que es desaconsella refugiar-s’hi, ja que no s’ha d’oblidar que els roures solen ser un bon reclam dels llamps. La seva fusta es dura i compacta, i es molt emprada en fusteria i ebenisteria. De la seva escorça també se n’obtenia tanins.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada