Seguidors

dimecres, 3 de gener del 2018

POLLANCRES DE CAN RIERA
Bordils

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa







Al panell informatiu hi ha aquesta descripció:
Arbre protegit per l’Ajuntament de Bordils.
Arbre caducifoli de considerable altura que pot assolir fins a 40 m. d’alçada. Introduït el 1940 a les nostres comarques. Aquest conjunt de 6 arbres és una mostra de part de la historia de les plantacions fetes a Bordils.

Enllaç amb informació i descripció:
que diu:

Populus Xeuroamericana “Canadà blanc”. 

Arbre caducifoli de considerable alçada que pot assolir fins a 40 metres, introduït al 1940 a les nostres comarques. És un clon d’origen francès i a França l’anomenen “Virginie de Frignicourt”. 
Aquest conjunt de 6 arbres és la mostra de part de la història de les plantacions fetes a Bordils, tot i no ser arbres autòctons i no estar ubicats a la zona del Ban, zona de pollancredes per excel·lència del poble. Aquests en concret han estat protegits per la seves grans dimensions. A la zona del Ban, els pollancres no poden creixer tant ja que és una zona destinada a l'explotació forestal.
La seva fusta es fa servir per fabricar pasta de paper i embalatges, per exemple,  caixes de fusta,  cava, per fer llumins, etc.  En medicina natural s’utilitza per tractar la bronquitis. Les substàncies resinoses d’aquests arbres, barrejades amb llard de porc, es feien servir per fer pomades per tractar les hemorroides .





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada