Seguidors

dilluns, 8 de maig del 2017

Església vella de Sant Mateu de Vall-llobrega

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Informació i descripció a:
que diu:
Època: Segle XI.
Situada a la capçalera de la vall de la riera de Vall-llobrega, a les Gavarres, l'església romànica de Sant Mateu es troba actualment en estat de ruïna.
De l'edifici, que era d'una sola nau amb absis semicircular, només en resten els murs, amb l'arrencada de la volta de canó, ja que la coberta és esfondrada. En el frontis es poden apreciar les restes de la porta d'entrada, amb un doble arc de mig punt, i una finestra d'una sola esqueixada, actualment tapiada. El mur lateral de migdia, que té grans contraforts als extrems, conserva tres finestres de doble obertura, d'arc de mig punt. Una finestra del mateix tipus es troba al centre de l'absis.
 

Notícies històriques:
El temple, que probablement va ser bastit durant el segle XI, apareix esmentat des del 1280, i a partir del segle XIV figura com a parroquial. Cap al 1669 es degué abandonar, quan es va erigir la nova església al Raval de baix.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Mateu_de_Vall-llobrega
que diu:
Sant Mateu Vell de Vall-llobrega és una església de Vall-llobrega (Baix Empordà) protegida com a bé cultural d'interès local. Situada a la capçalera de la vall de la riera de Vall-llobrega, a les Gavarres, l'església romànica de Sant Mateu es troba actualment en estat de ruïna.[1] El temple, que probablement va ser bastit durant el segle XI, apareix esmentat des del 1280, i a partir del segle XIV figura com a parroquial. Cap al 1669 es degué abandonar, quan es va erigir la nova església al Raval de baix.
De l'edifici, que era d'una sola nau amb absis semicircular, només en resten els murs, amb l'arrencada de la volta de canó, ja que la coberta és esfondrada. Al frontis s'hi poden apreciar les restes de la porta d'entrada, amb un doble arc de mig punt, i una finestra d'una sola esqueixada, actualment tapiada. El mur lateral de migdia, que té grans contraforts als extrems, conserva tres finestres de doble obertura, d'arc de mig punt. Una finestra del mateix tipus es troba al centre de l'absis

Altres enllaços amb informació i descripció:

















Construcció al costat de l'església.








La Font de Sant Mateu que es troba en un camp davant l'església.





































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada