Seguidors

dilluns, 22 de maig del 2017

Capella de Santa Susanna - El Maresme

Fotos de Joan Dalmau Juscafresa

Informació i descripció a:
que diu:
Època: Segle XVI.
Petita església de planta rectangular capçada per un absis semicircular i petites finestres. Les dimensions reduïdes corresponen al seu ús com a capella d'un mas. Està situada en un desnivell del terreny i adossada a una masia. Presenta en la façana la porta allindada, una finestra i un relleu amb el mateix escut del mas del què formava part, Can Raters. A sobre hi ha un petit campanaret d'espadanya d'un sol ull.

Notícies històriques:
El nom de Santa Susanna apareix al segle XII, el nom es canvià per l'advocació de la capella que es construí en aquesta època, en la qual es conserven pintures al fresc de l'Alta Edat Mitjana. Restaurada al segle XVI pels propietaris, la família Ponç, passà als barons de Raters i després als Amar. Forma part d'un Mas molt gran denominat Can Raters.

Altres enllaços amb informació i descripció:
que diu:
D'origen romànic, dóna nom a la localitat. Va ser reconstruïda al segle XVI, quan era propietat de la família de can Ratés, l'escut de la qual es troba esculpit en pedra. Està adossada a una masia i és de propietat particular. Té una nau rectangular capçada amb absis semicircular. La porta és de llinda recta i està coronada amb campanaret d'espadanya. Ha estat restaurada modernament.






Fotos publicades a:


Fotos publicades a:


Foto publicada a:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada